Penggunaan Sistem BerkatPos.com

Selamat datang kepada anda yang baru melawati laman BerkatPos.com. Disini kami ingin memberikan panduan kepada pengguna cara-cara menghantar barang ke luar negara menggunakan kurier daripada kami.

BerkatPos.com

BerkatPos.com adalah perkhidmatan kurier penghantaran barang dari Malaysia ke Luar Negara. Setakat ini kami hanya menghantar barang ke US,UK, Australia dan Singapore. Harga penghantaran barang ke luar negara adalah berdasarkan ukuran dimension dan berat barang dalam Kilogram (Kg). Anda boleh melihat harga yang telah kami senaraikan di halaman utama BerkatPos.com.

Sekiranya anda mempunyai barang yang hendak dihantar ke luar negara dan sudah melihat harga berdasarkan berat barang, penghantaran barang tersebut boleh dihantar terus ke pejabat kami yang beralamat seperti gambar di bawah. Kemudian hubungi kami untuk memaklumkan penghantaran barang tersebut.
Selepas barang sampai ke Pejabat kami, ukuran akan dibuat semula mengikut dimensi dan berat barang bagi memastikan nilai yang tepat. Setelah mengetahui berat barang yang tepat pergi semula ke BerkatPos.com untuk proses selanjutnya.
arrow

Cara Membuat Tempahan

1. Pilih negara dan
2. Berat yang tepat yang telah dinyatakan oleh pihak kami untuk penghantaran barang anda.
3. Kemudian tekan butang Add To Cart .
4. Semak semula pilihan yang telah anda buat sebelum menekan butang Proceed To Checkout.

Cara Mendaftar BerkatPos.com

Seterusnya anda akan diminta untuk Mendaftar/Log Masuk untuk melengkapkan proses pembelian dan pembayaran.

  1. Seterusnya anda akan diminta untuk Mendaftar/Log Masuk untuk melengkapkan proses pembelian dan pembayaran.
arrow

Lengkapkan Maklumat

2. Setelah selesai Mendaftar/Log Masuk. Anda diminta untuk mengisi maklumat anda dan penerima dengan lengkap

3. Klik pada Ship to a different address untuk mengisi maklumat penerima barang yang anda hantar.

arrow

Buat Pembayaran

Setelah selesai mengisi maklumat lengkap tick pada I have read and agree to the website terms dan tekan butang Place Order.

Pembayaran adalah melalui Bizappay yang mudah, cepat dan selamat.

  • Setelah anda berjaya membuat pembayaran, secara automatik anda akan menerima emel dari pihak BerkatPos.com untuk rujukan anda.
  • Selesai kami kongsikan cara penggunaan di BerkatPos.com. Harap perkongsian ini dapat membantu anda yang pertama kali ingin menggunakan sistem ini. Sekiranya anda mempunyai masalah dan ingin bertanya sebarang soalan, boleh terus hubungi kami pada link Telegram yang disediakan dibawah.

Sertai Telegram BerkatPos.com untuk info lanjut

© 2024 BERKATPOS.COM. HAK CIPTA TERPELIHARA

© 2024 BERKATPOS.COM. HAK CIPTA TERPELIHARA